Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
200 γρ καρύδια
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
μισό φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγοράζουμε σπανάκι κοντό.Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις ρίζες(τα φύλλα τα κρατάμε για να κάνουμε κάτι άλλο π.χ πίτα) και τις ψιλοκόβουμε.
Δουλεύουμε με το χέρι στο γουδί η αν έχουμε μίξερ πρώτα το σκόρδο με λίγο αλάτι,ύστερα προσθέτουμε λίγο λάδι,λίγο ξίδι,λίγο ψωμί βρεγμένο και καλά στημένο,λίγες σπανακοριζες και επαναλαμβάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά.Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα και δουλεύουμε μαζί όλα τα υλικά να ενωθούν και να'χουμε μια λεία μάζα.Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε πιο ξινή η αρμυρή τη σκορδαλιά,ρίχνουμε λίγο ακόμα ξίδι η αλάτι,και έτσι έχουμε μια ορεκτική και πράσινη σκορδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου