Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣΑΡΜΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

ΥΛΙΚΑ
Φύλλα λάχανα τουρσί
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
3 φρεσκιες ντομάτες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
πιπέρι
χυμός λεμονιού
200 γρ φέτα τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχετε το μπακαλιάρο στο νερό 24 ώρες αλαζοντας το κάθε 4 ώρες .Ξεπλένετε το τουρσί λάχανο με χλιαρό νερό για να φύγει η αλμύρα του και το κόβετε σε κομμάτια σαν μεγάλη παλάμη.Ξεπλένετε τον μπακαλιάρο και τον βράζετε .Αφού κρυώσει,αφαιρείτε πέτσες-κοκαλα και τον ξεψαχνίζετε σε λεκάνη.Προσθέτετε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα τη φέτα λιωμένη με το πιρούνι,το μισό λάδι,και μαύρο πιπέρι.Τα ζυμώνετε όλα μαζί να γίνουν ένα στρωτό μείγμα.Παίρνετε ένα κομμάτι λάχανου στη χούφτα σας,βάζετε πάνω του μια κουταλιά μείγμα μπακαλιάρου,το διπλώνετε σε όμορφο σαρμά(ντολμά),το σφίγγετε να κρατηθεί σε φόρμα και το βάζετε σε κατσαρόλα προσεχτικά.Συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο,τοποθετείτε με σειρά στην κατσαρόλα όλους τους λαχανοσαρμαδες.Τους περιχύνετε,τέλος ,με άφθονο χυμό λεμονιού και τους βράζετε,προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι και λίγο νεράκι,για 10 λεπτά.Πρέπει να μείνουν με το λάδι τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου