Loading...

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΑΣΟ ΑΥΓΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό πράσα
1 φλυτ.τσαγ.ρύζι
1 κιλό γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
6 αυγά
500 γρ τυριά(φέτα και κεφαλογραβιέρα)
3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι και βούτυρο
1 κουταλιά αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξίδι
λίγο αλάτι και νερό,όσο πάρει η ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα πράσα,τα πλένουμε και τα στύβουμε.Βράζουμε λίγο το ρύζι και το σουρώνουμε.Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη.Χτυπάμε τα αυγά.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το μισό λάδι(το υπόλοιπο το κρατάμε για να ραντίσουμε τα φύλλα όταν θα φτιάχνουμε την πίτα)
Ζυμώνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε τα φύλλα.Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βούτυρο.Στρώνουμε ένα φύλλο,το ραντίζουμε με λάδι-βουτυρο και απλώνουμε με το χέρι λίγη από τη γέμιση.Συνεχίζουμε έτσι,φύλλο,ράντισμα,γέμιση και στο τέλος απλώνουμε το τελευταίο φύλλο.Το ραντίζουμε λάδι βούτυρο και λίγο γάλα.Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο,για μια ώρα περίπου.Όταν αρχίσει να φουσκώνει(γιατί γίνεται φουσκωτή)Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία,να σιγοψήνεται.Μετά,την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου