Loading...

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ GRATIN

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες πολύ λεπτές φέτες
250 γρ μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα λεπτές φέτες
1 κουταλιά τσαγιού χυμό λεμονιού ανακατεμένο με 1 κουταλιά σούπας νερό
1 κουταλιά τσαγιού βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
500 γρ γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
αλάτι, μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε το χυμό με το νερό πάνω από τα μανιτάρια αφήστε τα για 5 λεπτά(για να μην μαυρίσουν)και σουρώστε τα.Βουτυρώστε καλά μια χαμηλή φόρμα gratin και φτιάξτε στρώσεις από φέτες πατάτας και μανιτάρια.Ανάμεσα στις στρώσεις σκορπίστε σκόρδο αλάτι και μοσχοκάρυδο.Ρίξτε από πάνω το γάλα,σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθ. για 20 λεπτά.Ρίξτε στη συνέχεια την κρέμα(το γάλα πρέπει να έχει ήδη απορροφηθεί)αφού την αρωματίσετε με ελάχιστο σκόρδο,αλάτι,μοσχοκάρυδο.Πασπαλίστε με τη γραβιέρα και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά.Αν αρχίσει να καίγεται,ανατοποθετείστε το αλουμινόχαρτο....Καλή επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου