Loading...

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΜΥΡΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
1 κουταλάκι του καφέ μπαικιν παουντερ
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
μισό κιλό γάλα
3 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
2 αυγά
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο για τα φορμακια
15 φορμακια τάρτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη λεκάνη τα υλικά της ζύμης,τα ζυμώνουμε,ρίχνοντας λίγο λίγο αλεύρι ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή.Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με λίγο γάλα,προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα,το βούτυρο και τη βάζουμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχεία για να μην κόψουν και στο τέλος προσθέτουμε κεφαλοτύρι.
περνούμε τα φορμακια,τα βουτυρώνουμε και τα ντύνουμε με λίγη ζύμη,κατόπιν τα γεμίζουμε με την κρέμα τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί,βάζουμε από πάνω ένα μικρο κομματάκι φρέσκο βούτυρο και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά 170 βαθμούς..
Προσφέρονται με ουζάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου