Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΓΟΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ

8 -10 μέτρια κομμάτια χοιρινό κρέας
Λάδι για τσιγάρισμα
Χυμός ντομάτας ή ντομάτα φρέσκια τριμμένη
5 - 6 ολόκληρα σκόρδα ψιλοκομμένα
2 χούφτες καρύδια χτυπημένα στο γουδί
1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι , πιπέρι σε κόκκους, μπαχάρι, 2 - ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με την ντομάτα και χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά. Αλατίζουμε. Αφήνουμε να ψηθεί το κρέας σε σιγανη φωτιά αποφέυγοντας να προσθέσουμε νερά, το καλύτερο είναι να προσθέτουμε χυμό ντομάτας. Οταν το κρέας ψηθεί και μόνον τότε ψιλοκόβουμε τα σκόρδα ή τα χτυπάμε ελαφρά στο γουδί και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα,αφήνουμε να ψηθούν μαζί για λίγη ώρα και μετά κλείνουμε τη φωτιά. Τότε προσθέτουμε τα καρύδια και την τριμμένη φρυγανιά καθώς και το πιπέρι σε κόκκους και το μπαχάρι.
Το λαγοτό τραβάει πολύ κρασί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου