Loading...

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Γιουβέτσι με Γαρίδες !!!!!!!!!!!

Γιουβέτσι με Γαρίδες

 Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σωτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Αποσύρουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε κάπου ζεστές.

Αφαιρούμε το μισό λάδι, ξαναβάζουμε στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.

Σε τέσσερα ατομικά πήλινα σκεύη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, μερικές γαρίδες, κριθαράκι και ψήνουμε στο φούρνο σε δυνετή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου