Loading...

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Κυδώνια σε σάλτσα κρασιού


Τι χρειαζόμαστε
    ΠΗΓΗ....
  • 20-25 κυδώνια ή μύδια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στο MULTI
  • μαϊντανό
  • ρίγανη ή βασιλικό φρέσκο
  • 1/2 φ.τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
  • 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ή μισό μπουκάλι έτοιμη ντομάτα PUMMARO
  • αλάτι - πιπέρι με πολύχρωμους κόκκους (σε σκόνη) 


Πως το κάνουμε
  • Πλένουμε και βουρτσίζουμε καλά τα όστρακα. 
  • Σοτάρουμε στο λάδι ελαφρά το κρεμμύδι και ρίχνουμε τις ντομάτες. 
  • Σβήνουμε με το κρασί. 
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σάλτσα για 10'. 
  • Προσθέτουμε τα όστρακα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5' μέχρι να ανοίξουν. 
  • Δοκιμάζουμε τη σάλτσα, ελέγχοντας το αλάτι. 
  • Πετάμε τα κλειστά όστρακα και σερβίρουμε τα ανοιχτά με τη σάλτσα, πασπαλισμένα με φρέσκα φυλλαράκια μυρωδικών.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα ρίχνουμε και μία κουταλιά σούπας ζάχαρη μέσα στην σάλτσα.

Συνοδεύεται
  • Με ροζέ ή κόκκινο κρασί αν η σάλτσα μας έχει ντομάτα.
  • Με ουζάκι ή δυνατή σπιτική ρακί, κερασμένη από φίλους, αν δεν συμπεριλάβουμε την ντομάτα στα υλικά μας.
 
Συνταγή από: "Ντίνα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου