Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Σις κεμπάπ (αρνίσιο σουβλάκι με μπαχαρικά)

ΠΗΓΗ

υλικά για 20 περίπου σουβλάκια:
1 κ. αρνίσιο κρέας ψαχνό, κομμένο σε ομοιόμορφα κομμάτια των 3 εκ.
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
1 κ.σ. σουμάκ (σε καταστήματα μπαχαρικών)
αλάτι
για τη μαρινάδα: 
5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, 2 σκ.σκόρδου λυωμένες, 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1 κ.σ. θυμάρι, 1/2 κ.σ. πάπρικα, 1/2 κ.γ. κίμινο τριμμένο, 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν, 1 κ.γ. αλάτι
παρασκευή
Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος με σκέπασμα, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με αλάτι και το σουμάκ και τα αφήνουμε να σταθούν 30′-40′. Περνάμε το κρέας σε σουβλάκια βάζοντας σε κάθε σουβλάκι 2 ή 3 κομμάτια ντομάτας ανάμεσα στο κρέας. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε ψησταριά ή στο γκριλ ή σε μαντεμένιο τηγάνι με αυλάκια. Σερβίρουμε τα σουβλάκια βάζοντας στο πλάι από λίγα κρεμμύδια που έχουμε ανακατέψει με τον μαϊντανό και πίτες ψημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου