Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Πασχαλινά καλάθια

Όχι μόνο για να διακοσμήσετε πασχαλινά το σπίτι αλλά και για δώρα. 
Κι όχι μόνο γιατί στις χαλεπές εποχές που διάγουμε όλο και λιγότερα περισσεύουν για  να προσφέρουμε στον καθένα ως γιορτινό δώρο ...ότι του λείπει, αλλά και επειδή το κάθε δώρο που φέρει προσωπική "σφραγίδα" ακόμη και μόνο με ένα ιδιαίτερο αμπαλάζ που θα κάνετε εσείς με τα χέρια σας κι όχι ο πωλητής του καταστήματος, έχει περισσότερη αξία.

Εσείς λοιπόν θα επιλέξετε, ανάλογα με το πόσα θέλετε να διαθέσετε για κάθε τέτοιο δώρο, αν θα επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο, στην αξία του ίδιου του καλαθιού και την μετέπειτα χρήσή του ή στην γενικότερη σύνθεση.  


Για ένα τέτοιο δώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους και μεγέθους καλάθι. Στρογγυλό, τετράγωνο, μεγάλο ή πολύ μικρό, με χερούλι ή χωρίς και σε οποιαδήποτε απόχρωση, η ποικιλία που θα τα βρείτε στην αγορά είναι πραγματικά ατέλειωτη και οι τιμές τους ξεκινούν από τα 1-2 ευρώ.

Καλάθια σε πολύ οικονομικές τιμές θα βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού, μια μικρή ποικιλία διαθέτουν ακόμη και ορισμένα super markets, αλλά σίγουρα πολύ πιο φτηνά και σε περισσότερα σχέδια θα προμηθευτείτε από καταστήματα που εμπορεύονται αποκλειστικά τέτοια είδη ή υλικά συσκευασίας. Στην περιοχή της Αθήνας πολλά τέτοια καταστήματα θα βρείτε στο κέντρο επί και γύρω της οδού Αθηνάς και στο Μοναστηράκι.

Κάντε μια πρόχειρη καταγραφή πόσα τέτοια δώρα χρειάζεστε και μια μικρή έρευνα αγοράς για τα καλάθια και αγοράστε σε αντίστοιχη ποσότητα χόρτο για το εσωτερικό, κορδέλες και σελοφάν για το εξωτερικό περιτύλιγμα. 

Εκτός από την κλασσική μορφή του ψάθινου καλαθιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνινα ανοιχτά κουτιά, μεταλλικά δοχεία/κασπώ, πιατέλες ή ό,τι παρόμοιο βρείτε σε όμορφο σχέδιο. Στα εποχιακά καταστήματα με πασχαλινά και σε εκείνα με είδη οικιακής χρήσης θα βρείτε πολλές τέτοιες ιδέες για να επιλέξετε, σε πολύ οικονομικές τιμές.

Γεμίστε το εσωτερικό αρχικά με διακοσμητικό χόρτο σε φυσική ή χρωματιστή απόχρωση και σε τόση ποσότητα ανάλογη με το ύψος του καλαθιού, ώστε το περιεχόμενο του να εξέχει και να μην είναι "χωμένο" μέσα στο καλάθι.  Ακουμπήστε το έτοιμο καλάθι πάνω σ΄ένα φύλλο σελοφάν για αμπαλάζ, μαζέψτε τις 4 άκρες του σελοφάν προς το κέντρο του καλαθιού, στερέωστε αρχικά με λίγο σελοτειπ και στη συνέχεια δέστε στο ίδιο σημείο με κορδέλες / φιόγκους ανάλογα με το γούστο σας και τι ταιριάζει το συγκεκριμένο καλάθι.

Στα εποχιακά καταστήματα με πασχαλινά αλλά και σε αυτά με είδη συσκευασίας, θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε μικρά γιορταστικά διακοσμητικά (πασχαλινές φιγούρες, διακοσμητικά αυγά, πασχαλίτσες, λουλούδια) και στα souper markets σοκολατένια σε πασχαλινά σχήματα (αυγά, κουνελάκια) για να εμπλουτίσετε την σύνθεση ενός τέτοιου καλαθιού.

Όσον αφορά το βασικό του περιεχόμενο οι επιλογές σας είναι απλώς ...άπειρες. Ανάλογα με το σε ποιον θα προσφερθεί και πόσο ψηλά θέλετε να φτάσει το συνολικό του κόστος. Τσουρέκια, πασχαλινά αυγά και σοκολατένια μπορούν να πλαισιωθούν με είδη για την κουζίνα, κρασιά, αρωματικά σαπούνια και είδη μπάνιου, μια λαμπάδα, ένα γιορταστικό πακέτο χαρτοπετσέτες, μικρά γλαστράκια με εποχιακά φυτά και ό,τι μα ό,τι άλλο σκεφτείτε και θελήσετε να προσφέρετε, τα πάντα μπορούν να συνδυαστούν και να "χωρέσουν" μια τέτοια σύνθεση.

Και... 

  • Αν έχετε σκοπό να φτιάξετε αρκετά τέτοια καλάθια, η πιο οικονομική λύση είναι πασχαλινά διακοσμητικά και σοκολατένια, να τα αγοράσετε σε μεγάλες συσκευασίες και στην συνέχεια να "μοιράσετε" το περιεχόμενό τους στα καλάθια σας. 
  • Τέτοια καλαθάκια με κάτι μικρό πασχαλινό, μερικά μόνο όμορφα βαμμένα αυγά κλπ. είναι ιδανική λύση για τις περιπτώσεις που θέλετε να προσφέρετε από κάτι συμβολικό σε πολλούς, όπως π.χ στην δουλειά σας, στο σχολείο του παιδιού, σε κάποιους γείτονες κλπ.

  • Για τέτοιου είδους δώρα εκμεταλλευθείτε, σε ανύποπτο χρόνο, εκπτώσεις που θα βρείτε σε είδη που μπορούν να προσφερθούν με αυτόν τον τρόπο κι αγοράστε π.χ κρασιά σε πολύ χαμηλές τιμές όταν τα βρείτε σε προσφορά στο super market. 
  • Αν ρίξετε μια ματιά στις τιμές σε αντίστοιχα τέτοια έτοιμα καλάθια δώρων, θα διαπιστώσετε πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι η αξία του περιεχομένου που πληρώνετε όσο την ιδέα και την γενικότερη σύνθεση. Ε αυτά είναι κάτι που κι εσείς με λίγη φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε, προσφέροντας μάλιστα κάτι που θα έχει την προσωπική σας σφραγίδα.   

πηγή:soulouposeto.gr Το είδαμε εδώ μας άρεσε και το ανεβάζουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου