Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΙΘΑΚΗΣ(ΡΟΔΟΥΛΑ)

ΥΛΙΚΑ..1 1/2 κιλο αρνι μπουτι που του εχουμε αφαιρεσει το κοκαλο   χυμο 3 λεμονιων      1 ποτηρι κρασι ασπρο ξηρο  1 σκορδο 1 φλυτζανι λαδι ελιας αλατι χοντρο  πιπερι ζαχαρη για την σαλτσα  δεντρολιβανο ....αντι του δενδρολιβανου στην Ιθακη βαζουν (Σαψιχος)ειναι τοπικο αρωματικο χορτο.       ΕΚΤΕΛΕΣΗ.....Αφαιρουμε το κοκαλο απο το αρνι και μεσα τοποθετουμε το χοντρο αλατι ,το πιπερι και τον σαψιχο,η αν δεν εχουμε το δενδρολιβανο.Καιμε το λαδι στην κατσαρολα και γυριζουμε εκει το κρεας.Σβηνουμε με το κρασι και τον χυμο των λεμονιων.Αφηνουμε να μαλακωσει το κρεας και προσθετουμε τη ντοματα και λιγη ζαχαρη για να γινει η σαλτσα πιο γλυκια.Βραζουμε το κρεας με τη σαλτσα του μεχρι να πηξει η ντοματα και να ειναι το κρεας μαλακο.Σερβιρεται με συνοδευτικο πατατες τηγανιτες κομμενες στρογγυλες που στην ιθακη απο το σχημα τους τις λενε (Ροδουλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου