Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΣΟΦΡΙΤΟ (ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΥΛΙΚΑ... 1 1/2 κιλό μοσχάρι (νουα η κυλότο)  1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)  4-5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)  1  φλιτζανάκι του καφέ  λευκό ξηρό κρασί  1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι  1 κύβο ζωμού κρέατος αλάτι , πιπέρι αλεύρι σπορέλαιο για το τηγάνισμα.ΕΚΤΕΛΕΣΗ... Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε λεπτές φέτες. χτυπάτε τις φέτες για να ανοίξουν. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το περνάτε απο λίγο αλεύρι.Το σοτάρετε  ελαφρώς και από τις δυο πλευρές σε λίγο σπορέλαιο. Βγάζετε το κρέας απο το τηγάνι και τσιγαρίζετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι . Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος,το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα. Τέλος, προσθέτετε το κρέας με λίγο νερό και το αφήνετε να σιγοβρασει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε το κρέας απο την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει μέχρι να δέσει καλά . Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο αλεύρι η κορν φλάουρ. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες και   περιχύνετε με λίγη σάλτσα. Γαρνίρετε με ψητή πατάτα και λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου