Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ


Μια ενδιαφέρουσα μέθοδος για το μαγειρεμα του κοτόπουλου. Είναι τρομερά απλή κα κατά κάποιων τρόπω διατηρεί όλη τη νοστιμιά του κοτόπουλου χωρίς να το κάνει αλμυρό.Το αλάτι μπορείτε να το στεγνώσετε ,να το θρυμματίσετε και να το ξαναχρησιμοποιησετε για την ιδία συνταγή η για να μαγειρέψετε μεγάλα ψάρια(Υπολογίστε τον μισό χρόνω ψησίματος για το ψάρι)   ΥΛΙΚΑ    1 κοτόπουλο 1  1/2 κιλό καθαρισμένο και σκουπισμένο, ώστε να είναι στεγνό. 1,1/2  κιλό χοντρό αλάτι 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο 1 κουταλιά σούπας ρίγανη.  ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Θα  χρειαστείτε ένα πηλινο σκεύος αρκετά βαθύ, ώστε να χωράει το κοτόπουλο,η(πυρέξ ειδικό για κοτόπουλο) Καλύψτε το εσωτερικό του με αλουμινόχαρτο (η λαδόκολλα) που να περισσεύει αρκετά ώστε να τυλίξει το φαγητό. Απλώστε στον πάτο του σκεύους 2 εκατοστά αλάτι και τοποθετήστε απο πάνω το κοτόπουλο, αφού πρώτα το αλείψετε με το ασπράδι του αυγού και το πασπαλίσετε με την ρίγανη. καλύψτε με μπόλικο αλάτι(2 εκατοστά) και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Σηκώστε και κλειστέ καλά το αλουμινόχαρτο(η την λαδόκολλα)και σκεπάστε το σκεύος με το καπάκι του. Βάλτε  το να ψηθεί  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθ,για 1 1/2 ώρα.  Βγάλτε το κοτόπουλο απο το σκεύος και το αλάτι και σερβίρετε το σε μια ζεσταμένη πιατέλα. Γαρνίρετε με βραστά λαχανικά (πατάτες, κολοκυθάκια  μπρόκολο,κ.α.και συνοδέψτε με μια φρέσκια σαλάτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου