Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΠΑΣΤΑ (ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ)ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΥΛΙΚΑ....1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι κομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 10 φέτες προσουτο , χοιρομέρι  1 φλιτζάνι αρακά   2 κουτάλια κρεμμυδάκια  φρέσκα, κομμένα σε κομμάτια του εκατοστού  500 γρ πάστα(σαλιγκάρι) Τυρί παρμεζάνα για γαρνιτούρα.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ     Καψτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά . Προσθέστε το προσουτο και τον αρακά και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά. Βγάλτε απο τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κρεμμυδάκια. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά. Αφήστε τα να βράσουν και στραγγίξτε τα. Βάλτε τα στο μείγμα των κρεμμυδιών του προσουτο, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμεσως. Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμενη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου