Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΛΑΡΔΙ

ΥΛΙΚΑ...1 μπακαλιάρος περίπου 1,2 κιλά  12 μικρά καρότα  16 μικρά κρεμμύδια 400 γρ καπνιστό κρέας 2 κουταλιές σούπας λάδι σάλτσα σόγιας κρασί λευκό  μαιδανος 150 γρ βούτυρο   ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ  1/2 λίτρο νερό  μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μισό πράσο ψιλοκομμένο ένα σκόρδο λιωμένο μυρωδικά (θυμάρι,ρίγανη κ.τ.λ) πιπέρι ...ΕΚΤΕΛΕΣΗ    Ζητήστε από τον ιχθυοπώλης να σας χωρίσει τον μπακαλιάρο σε 2 μεγάλα φιλέτα .Φυλάξτε το δέρμα και τα κόκαλα.Καθαρίστε και πλύνετε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια ,ζεματίστε τα ελαφρά και αφήστε τα να σουρώσουν στο τρυπητό. Κόψτε το καπνιστό σε μικρές φέτες και βράστε το για λίγο. Χρησιμοποιήστε το νερό,τα ψιλοκομμένα   κρεμμύδια ,το πράσο και τα μυρωδικά για να φτιάξετε ένα αρωματικό χυμό που θα βράσετε για 20 λεπτά. Σουρώστε το στερεό υπόλειμμα και κρατήστε το ζωμό .Κόψτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου στα 2 και σχηματίστε 4 μερίδες.Αλευρώστε το ψάρι και τηγανίστε ελαφρά μέχρι να ροδίσει σε αντικολιτικό τηγάνι στο οποίο έχετε ρίξει 1  κουταλιά σούπας λάδι.Βγάλτε το από το τηγάνι και καθαρίστε το σκεύος με ένα απορροφητικό χαρτί.Ρίξτε μέσα λίγο βούτυρο και ένα ψιλοκομμένο σκόρδο.Όταν ροδίσει,σβήνετε με κρασί προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και το υπόλοιπο βούτυρο.Σοτάρεται σε μια κατσαρόλα ελαφρά τα κρεμμύδια,τα καρότα και το λαρδί.Τοποθετήστε το ψάρι σε πιατέλα, γαρνίρετε με τα λαχανικά και το καπνιστό και περιχύνετε με τη σάλτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου