Τρίτη 24 Μαΐου 2011

KΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΡΙ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΙΝΔΙΑΣ)

500 γρ.μοσχαρίσιο κιμά....2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα..4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο....           1 γερή πρέζα κόκκινο πιπέρι καυτερό....1 πρέζα Κάρι..2 κουταλιές τσαγιού κοριανδρο σκόνη...               1,5 κουταλιά τσαγιού κύμινο σκόνη...1 κουταλιά τσαγιού τζιντζερ σκόνη...2 κουταλιές τσαγιού αλάτι..       1 αυγό χτυπημένο...ηλιέλαιο..100 γρ βούτυρο..1/4 λίτρου νερό..φύλα μέντας για γαρνίρισμα..                   Βάλτε τον κυμα σε μια γαβάθα και αναμίξετε τον με το μισό κρεμμύδι,το μισό σκόρδο,τα μισά μπαχαρικά και το μισό αλάτι.Κατόπιν αναμίξατε τα με το χτυπημένο αυγό.    Φτιάξτε 12 κεφτέδες.Ζεστάνετε το λάδι σ¨¨ενα τηγάνι και ροδίστε τους κεφτέδες για 5 λεπτά.Βγάλτε τους και στραγγίξτε τους σε χαρτοπετσέτες.Λιώστε το βούτυρο σ¨¨ενα μεγάλο τηγάνι και ροδίστε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το υπόλοιπο σκόρδο.Προσθέστε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αλάτι.Ανακατέψτε για 3 λεπτά..Προσθέστε τους κεφτέδες και γυρίστε τους για να ανακατευθούν καλά.Ρίξτε τώρα το νερό, αφήστε να βράσει ,χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για 30 λεπτά.Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα μέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου