Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΠΑΤΑΤΕΣ SAVOYARD

ΥΛΙΚΑ  750 γρ πατάτες μετρίου μεγέθους πλυμενες και καθαρισμένες  1/2 σκελίδα σκόρδο  500ml κρεμά γάλακτος 4 κουταλιές σούπας γάλα  αλάτι ,φρεσκοτριμμενο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.... Κόψτε τις πατάτες σε ίσες ροδέλες (2-3 Χιλ.) απλώστε τις σε ένα ταψί και πασπαλίστε τις με αλάτι. Τρίψτε τις μεταξύ τους και αφήστε τις στοιβαγμένες για 5-10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βαλτέ  την κρεμά ,το γάλα και τα αρωματικά να βράσουν . Τρίψτε το εσωτερικό ενος σκεύους (γυάλινο-πήλινο) με σκόρδο. Όταν η κρεμά έχει βράσει για λίγα λεπτά , τοποθετήστε τις πατάτες στην κατσαρόλα , αφού τις πιέσετε καλά για να φύγουν τα υγρά. Βράστε  όλα τα υλικά μαζί.Με ένα μεγάλο κουτάλι βάλτε τώρα τις πατάτες, άμορφα στο σκεύος για gratin και ψήστε τις σε προθερμασμένο στους 150 βαθ. φούρνο για 45 λεπτά. για συνοδευτικό, αυτή η κλασική συνταγή έχει πολυδοκιμασμενη επιτυχία.Αν θέλετε συνδυάστε την με σαλάτα για ένα γρήγορο γεύμα. Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό αυτό από νωρίς. Ξαναζεσταίνεται πολύ καλά. καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου