Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ    4 χοιρινές μπριζόλες κομμένες οριζόντια μέχρι το κόκαλο  αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο λίγο βούτυρο ανάλατο 1 κουταλι τσαγιού μουστάρδα 50 γρ άσπρο κρασί κόκκινο καφτερο πιπέρι cayenne 100 ml κρέμα γάλακτος ΓΕΜΙΣΗ 1 1/2 ντομάτα ξεφλουδισμένη χωρίς τα σπόρια και κομμένη κομματάκια 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη 3/4 φλιτζανιού τσαγιού ψίχα ψωμιού τριμμένη (προαιρετικά) 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο  75 γρ ζαμπόν βραστό πολύ ψιλά κομμένο 2 κουταλιές σούπας βούτυρο.ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώστε το βούτυρο της γέμισης σ' ένα τηγάνι και μαλακώστε σ' αυτό τα ψιλοκομμένα λαχανικά , προσθέτοντας την ντομάτα τελευταία, για 10 λεπτά. Ανακατέψτε στο μιγμα αυτό το ζαμπόν και αν θέλετε την ψίχα ψωμιού. Αφού γεμίσετε τις μπριζόλες και της κλείσετε με οδοντογλυφίδες , καθαρίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και βάλτε το σε δυνατή φωτιά. Λιώστε εκεί λίγο βούτυρο και ροδίστε τις γεμισμένες μπριζόλες καλά, από τις δυο μεριές. Προσθέστε λίγο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και το κρασί, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε τις να ψηθούν για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε μια ζεστή πιατέλα και διατηρήστε τις ζεστές. Ρίξτε στο τηγάνι cayenne και λίγο νερό (3-4 κουταλιές σούπας) ανακατέψτε και ανεβάστε τη θερμοκρασία. Όταν αυτά είναι καφτα προσθέστε την κρέμα, Ανακατέψτε και περιλούστε μ' αυτήν τη σάλτσα τις μπριζόλες. Ταυτόχρονα με την παρασκευή αυτής της συνταγής, ετοιμάστε η ξαναζεστάνετε ένα σφιχτό πουρέ πατάτας με τον οποίο μπορείτε να γαρνίρετε την πιατέλα σερβιρίσματος, γύρω γύρω, χρησιμοποιώντας κορνε η με τη βοήθεια  του κουταλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου