Loading...

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ στρογγυλές μελιτζάνες 1 αυγό 200 γρ χαλούμι η κασέρι 100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο βασιλικό τριμμένη φρυγανιά λάδι αλάτι  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες αλατίστε και αφήστε να στραγγίσουν τα υγρά τους. Μετά ξεπλυντε τις με άφθονο νερό και στεγνώστε τις . Κόψτε το τυρί σε τόσες φέτες όσες είναι οι μισές ροδέλες. χτυπήστε το αυγό , σ' ένα πιάτο προσθέτοντας λίγο αλάτι. Σκεπάστε τις μισές φέτες απο τις μελιτζάνες με τυρί , βάλτε επάνω λίγο ζαμπόν, ένα φύλλο βασιλικο τριμμένο και σκεπάστε τα με άλλη μια φέτα μελιτζάνας  . Περάστε κάθε ζευγάρι στο αυγό μετά στην φρυγανιά και από τις 2 πλευρές, πιέζοντας ελαφρά με το χέρι για να πιάσει η φρυγανιά και τηγανίστε σε άφθονο καυτό λάδι γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές. Ακουμπήστε τις σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι. Κρατήστε τις σε ζεστό μέρος μέχρι να σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου