Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΠΡΑΝΤΙ

ΥΛΙΚΑ  20 φύλλα  κρούστας 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι 6 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 6 αυγά 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ..      3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 ποτήρι κρασιού μπράντι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το γάλα και τη ζάχαρη για να βράσει. Κατεβάστε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, προσθέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού και σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με το σύρμα. Βάλτε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς αφήστε το μιγμα να σιγοβρασει. Κατεβάστε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα κάθε φορά που προσθέτετε ενα αυγό. Λιώστε το βούτυρο σε μπαιν μαρι. Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί, στρώστε 8 φύλλα αφήνοντας τα να εξέχουν απο τα πλαϊνά του ταψιού και αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο και  βάλτε την κρέμα επάνω τους. Γυρίστε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν . Βουτυρώστε τα και αυτά. Στρώστε τα υπόλοιπα φύλλα, που θα τα κόψετε ίσα ίσα στο μέγεθος του ταψιού, και βουτυρώστε τα ένα ένα . Χαράξτε τα επάνω φύλλα με ένα μυτερό μαχαίρι δίνοντας το σχήμα της αρεσκείας σας και ραντίστε τα με λίγο νερό. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ.για 45 λεπτά περίπου.Για το σιρόπι.. Βάλτε στη φωτιά ενα κατσαρολακι με 1 1/2 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάστε το και προσθέστε το μπράντι.Περιχυστε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι οταν είναι ζεστό. Σερβίρεται χλιαρό η κρύο. Καλή επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου