Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ 6 κρόκοι αυγού 150 γρ +150 γρ ζάχαρη  120 γρ κρασί μαρσαλα ξηρό 250 γρ κρέμα γάλακτος 250 γρ τυρί μασκαρπόνε 2 φύλλα  παντεσπάνι(βλέπε συνταγή παντεσπάνι) καφέ εσπρέσο σκόνη κακάο ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Χτυπήστε μαζί τους κρίκους αυγού ,τα 150 γρ ζάχαρης και το κρασί. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το μείγμα ζαμπαγιον που φτιάξατε πριν καθώς και το μασκαρπόνε. Βρέξτε τον ένα δίσκο παντεσπάνι με καφέ εσπρέσο στον οποίο έχετε διαλύσει την υπόλοιπη ζάχαρη και σκεπάστε με ένα στρώμα απο την κρέμα που έχετε φτιάξει. Πασπαλίστε με κακάο. Επαναλάβετε για το δεύτερό δίσκο παντεσπάνι.<<Η λέξη τιραμισου σημαίνει ανάμιξη καφέ εσπρέσο με κρέμα ζαμπαγιον.Στη ζαχαροπλαστική εχει παρουσιαστεί με πολλές μορφές, όλες γευστικές. Είναι βασικά ένα τυπικό γλυκό της Βόρειας Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου