Loading...

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ   10   μεγάλα ακτινίδια  2 κρόκοι αυγών  50 γρ ζάχαρη  20 γρ αλεύρι 1 ποτήρι γάλα 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος 1 φακελάκι βανίλια  ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλτε σε ένα κατσαρολακι να ζεσταθεί το γάλα με τη βανίλια  Βάλτε σε ένα κατσαρολακι τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα για 10 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και το ζεστό γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά το κατσαρολακι με την κρέμα  και αφήστε τη μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βράζει  αφήστε την 2-3 λεπτά στη φωτιά και μετά βάλτε τη σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος. Ξεφλουδίστε 1 ακτινίδιο, κόψτε το σε φέτες και ξανακοψτε τις φέτες στη μέση  Κόψτε κατά μήκος στη μέση τα υπόλοιπα ακτινίδια και αδειάστε τα με ένα κουταλάκι. Λιώστε με ένα πιρούνι το εσωτερικό που βγάλατε απο τα ακτινίδια, Προσθέστε το στην κρύα κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και γεμίστε τα ακτινίδια. Στολίστε τα με τις φέτες απο το ακτινίδιο που κόψατε και σερβίρετε τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου