Loading...

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ(Σαλτιμποκα αλα ρομανα)

ΥΛΙΚΑ 400 γρ κρέας μοσχαρισιο κομμένο σε λεπτές φέτες 50 γρ προσουτο κομμένο σε λεπτές φέτες (η ζαμπόν) 3 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο η μαργαρίνη μερικά φιλαράκια φασκόμηλο (κατά προτίμηση φρέσκο) 1/2 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί αλάτι πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Αν το κρέας δεν είναι λεπτό , χτυπήστε το. Κόψτε το σε μικρές φετουλες(10χ5 εκ. περίπου) βάλτε επάνω σε κάθε φέτα κρέατος μια φετουλα προσουτο, περίπου στο ίδιο μέγεθος με το κρέας,και 1 φυλλαράκι φασκόμηλο στερεωναντας τα μαζί με μια οδοντογλυφίδα.Εαν το φασκόμηλο δεν είναι φρέσκο, βάλτε μερικά ξηρά φυλλαράκια στο τηγάνι.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί και πάρει λίγο χρώμα, βάλτε τις φέτες του κρέατος δίπλα δίπλα και τηγανίστε τις για 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά. Προσθέστε πιπέρι στην πλευρά που δεν είναι το προσουτο και λίγο αλάτι. Βγάλτε το κρέας απο το τηγάνι σε μια πιατέλα με το προσουτο προς τα πάνω. Βάλτε στο τηγάνι το κρασί και ξυστε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 1 λεπτό και σερβίρετε αμέσως..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου