Loading...

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΜΑ

ΥΛΙΚΑ..1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα λάδι άνηθο-μαϊντανός αλάτι , πιπέρι 1 κουταλιά ντομάτας πελτές 1/2 φλιτζάνι ρύζι 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό αλάτι 2 κουταλιές λάδι 1/4 ποτηριού χλιαρό νερό...ΕΚΤΕΛΕΣΗ....Με το αλεύρι,το λάδι το αλάτι και το χλιαρό νερό, ετοιμάζεται την ζύμη που δεν πρέπει να είναι ούτε σφιχτή ούτε μαλακιά.Την αφήνετε σκεπασμένη με πετσέτα να σταθεί για 30 λεπ. και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Καβουρδίζετε τον κιμά με λίγο λάδι να έρθει να γίνει σπυρί σπυρί και το αλατοπιπερώνετε.Αδειαζετε τον κιμά σε βαθύ πιάτο και μέσα στην κατσαρόλα ξανθίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι,μια κουταλιά πελτέ λιωμένο σε νερό και τέλος το ρύζι. Ρίχνετε λίγο νερό ακόμη και αφήνετε να βράσει το ρύζι. Ανακατεύετε και τον κιμά και αφήνετε την γέμιση να κρυώσει. Ανοίγετε με τον πλάστη την ζύμη σε φύλλο λεπτό βάζετε γέμιση στο φύλλο και το τυλιγετε και το κόβετε. Πιέζετε κάθε μπουρεκάκι στις άκρες να κόλληση και αν χρειαστεί τις υγραίνετε με λίγο νερό. Συνεχίζετε ώσπου να τελειώσουν το φύλλο και η γέμιση. Τέλος,τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου