Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3 καρότα τριμμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
(χωρίς τους σπόρους και τα υγρά τους)
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπασκο
500 γρ ζυμαρικά(χυλοπίτες η κοφτό μακαρονάκι)
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά.Σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος μέχρις ότου να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές.Ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.Προσθέτετε κατόπιν τις ντομάτες,το ξίδι,το ταμπασκο,τη ζάχαρη,τα καρότα και το αλατοπίπερο.
Σιγοβράζεται το φαγητό μέχρις ότου μαλακώσει καλά το κρέας και πήξει η σάλτσα.Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε.Τα περιχύνετε με το βούτυρο,το οποίο έχετε ζεστάνει καλά.Σερβίρετε το μοσχαράκι με τα ζυμαρικά και περιχύνετε με τη σάλτσα.το καλύτερο κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος για τα κοκκινιστά είναι η ελιά και το ποντίκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου