Loading...

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΛΙΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια σφολιάτα
1 κρόκος αβγού
250 γραμμάρια ρικότα
2 αβγά
50 γραμμάρια τριμμένο σκληρό τυρί
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°βαθ. Αναμίξτε τα δύο αβγά, ολόκληρα, τη ρικότα, το αλεύρι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Κόψτε τη ζύμη σε 4 τετράγωνα και τοποθετήστε τη γέμιση στη μέση κάθε τετραγώνου ζύμης. Διπλώστε το τετράγωνο έτσι, ώστε να σχηματίσετε μια ανοιχτή τσέπη και πιέστε τις άκρες για να ενωθούν. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε με τον κρόκο αβγού. Ψήστε για 15 λεπτά περίπου, έως ότου η σφολιάτα αποκτήσει χρυσοκαφέ χρώμα. Σερβίρονται ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου