Loading...

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια κουσκούς
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1 μαραθόριζα, κομμένη στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα τέσσερα
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικούς στήμονες σαφράν που θα έχετε μουσκέψει σε νερό για 10 λεπτά
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό μισού λεμονιού (προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε το κουσκούς σε αλατισμένο νερό. Εν τω μεταξύ πλύνετε και κόψτε τα λαχανικά. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, το μάραθο, τις πιπεριές και τη μελιτζάνα. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε προσθέτοντας όλα τα μπαχαρικά, το σαφράν και τη ζάχαρη. Αφήστε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα λαχανικά θα πρέπει να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα. Στραγγίξτε το κουσκούς και βάλτε το πάνω στα λαχανικά. Γαρνίρετε με μαϊντανό και περιχύστε με το χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου