Loading...

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΙΡΟΣΚΙ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ

ΥΛΙΚΑ
50 γρ μαγιά
1/4 φλιτζανιού τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουτ. σουπ. μέλι
3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι ολικής
4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
1 φλυτ.τσαγ. χλιαρό νερό
3 μέτριες πατάτες
4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές λάδι
1/2 φλιτ.τσαγ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυ.αλάτι
λίγο πιπέρι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και στο μέλι,προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι και το ανακατεύουμε.Το σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά περίπου για να φουσκώσει.Μετά προσθέτουμε το αλεύρι,το λάδι,το αλάτι και το νερό και το ζυμώνουμε καλά,για να γίνει μια αφράτη ζύμη.Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί σε όγκο.
Βράζουμε τις πατάτες και αφού μαλακώσουν,τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε μ' ένα πιρούνι.Μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το προσθέτουμε στις πατάτες με λίγο αλάτι,πιπέρι,το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια,τ' ανοίγουμε σε στρογγυλά πιατάκια των 11 εκ. και βάζουμε στην κάθε μια λίγη γέμιση πατάτας.Κλείνουμε τις άκρες,αλείφουμε με ένα αυγό κτυπημενο,τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε,σε μέτριο φούρνο,για 25-30 λεπτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου