Loading...

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
100 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
200 γρ αλεύρι
1 κουταλιά τσαγιού μπεικην
ελάχιστο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
900 γρ μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια η χοντρά ξυσμενα
2 κουταλιές σούπας λεμόνι χυμό
100 γρ μαργαρίνη
100 γρ ζαχαρη
3 αυγά χτυπημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)ΖΥΜΗ
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν και προσθέστε λίγο λίγο ,χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα,τα αυγά,Το μείγμα θα γίνει αφράτο.Μην ανησυχήσετε αν κόψει συμβαίνει συχνά και δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα.Κοσκινίστε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη που πέφτει από το κουτάλι.Απλώστε τη με τα δάκτυλα σ' ένα καλά βουτυρωμένο ταψί 24 εκ.η καλύτερα σε φόρμα που ανοίγει για να διευκολυνθείτε στο σερβίρισμα.Σηκώστε τη ζύμη στα πλάγια 3 εκ. για να σχηματιστεί η πλευρά του γλυκού..
2)ΓΕΜΙΣΗ
Ανακατέψτε τα μήλα με το χυμό λεμονιού για να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους,χτυπήστε σ' ένα μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.Προσθέστε τ' αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και ρίξτε στο μείγμα τα μήλα.Αδειάστε το πάνω στη ζύμη και ψήστε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ. για 60,70 λεπτά.Ανοίξτε τη φόρμα αφού το γλυκό θα έχει κρυώσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου