Το καλοκαίρι ανοίγει πάντα την όρεξη για φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, καθώς και για ελαφριά σνακ. Κάποια από αυτά τα τρόφιμα έχουν μία ήπια αποτοξινωτική ιδιότητα, η οποία φαίνεται να κρατάει το μεταβολισμό σας σε άριστη λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα σας βοηθάει να αποτοξινωθείτε σωστά όλη την ημέρα.
Ακολουθούν, 5 τρόφιμα που βοηθούν να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας φυσικά…
1. Πράσινα Smoothies
Τα πράσινα smoothies έχουν γίνει πλέον μία από τις βασικές τροφές για την καλή υγεία του οργανισμού. Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα γεύμα με ένα smoothie γεμάτο με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και με αγαπημένα σας φρούτα ή να φτιάξετε ένα μικρότερο και να το πιείτε παράλληλα με το αγαπημένο σας σνακ το μεσημέρι. Χρησιμοποιώντας το σπανάκι ή το κατσαρό λάχανο ως βάση με ανανά, παπάγια ή μήλα θα δώσετε στον οργανισμό σας όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται για μία τέλεια αποτοξίνωση. Ενσωματώστε στη διατροφή σας τα πράσινα smoothies για μία υγιεινή απόλαυση!
2. Καρπούζι
Το καρπούζι αποτελεί την πεμπτουσία των καλοκαιρινών φρούτων. Απολαύστε το καρπούζι πλάι στη θάλασσα. Το καρπούζι είναι γνωστό για τα οφέλη που προσφέρει στα νεφρά και στο συκώτι, καθώς απομακρύνει τις τοξίνες και βοηθάει στη διαδικασία της αποτοξίνωσης.
3. Καρύδια
Τα καρύδια είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο, αλλά θα θέλαμε να τα συμπεριλάβετε στη καλοκαιρινή σας διατροφή διότι οι περισσότεροι από εσάς δεν γνωρίζετε την σπουδαία αποτοξινωτική τους ιδιότητα. Τα καρύδια είναι φορτωμένα με υγιή λίπη, τα οποία λιπαίνουν τις αρθρώσεις, το δέρμα και το σώμα.Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που διαθέτουν τα καρύδια μπορούν να αποκρούσουν τυχόν ζημιές από τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση.
4. Ανανάς
Ένα άλλο φρούτο που είναι πολύ κοινό και εύκολο να βρεθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ο ανανάς. Τα ενεργά ένζυμα που υπάρχουν στον ανανά βοηθούν στην αφαίρεση των προσμίξεων από τους πνεύμονες. Έτσι, ο ανανάς αποτελεί ένα νόστιμο σνακ για το καλοκαίρι. Προσθέστε κομμάτια ανανά σε ένα μπολ και απολαύστε τα πλάι σε ένα πράσινο smoothie για ένα νόστιμο, ιδιαίτερα αποτοξινωτικό γεύμα!
5. Γκρέιπφρουτ
Τα περισσότερα εσπεριδοειδή έχουν ήπιες αποτοξινωτικές ιδιότητες. Το γκρέιπφρουτ ενισχύσει το μεταβολισμό και βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού σας από κρυολογήματα και αναπνευστικές παθήσεις.
Απο...Διατροφή Ευεξία