Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Τα κρυμμένα μυστικά των σπόρων του καρπουζιού


Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο. Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς να συνειδητοποιούν ή μάλλον να γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία τους. Αυτοί οι σπόροι είναι φορτωμένοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων και απαραίτητων πρωτεϊνών. Μάλιστα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και χαλκό. Καταγράφονται ακολούθως τα οφέλη των σπόρων για την υγεία σας για να μην τους φτύσετε ξανά. Αυτό το καλοκαίρι θα τους φάτε!
1. Το σώμα σας χρειάζεται αμινοξέα Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά αμινοξέα όπως η αργινίνη και η λυσίνη τα οποία το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και αυτά πρέπει να προέλθουν από διάφορες πηγές τροφίμων. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν μερικά από αυτά τα βασικά αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη και το γλουταμινικό οξύ. Η λυσίνη βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου για να διευκολύνει τον σχηματισμό του κολλαγόνου και των συνδετικών ιστών του σώματος, ενώ η αργινίνη βελτιώνει τον μεταβολισμό του σώματος, το καρδιαγγειακό σύστημα και τη σεξουαλική υγεία.
 2. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι καλές πηγές μαγνησίου Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την κανονική λειτουργία της καρδιάς, τη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος, υποστηρίζοντας τη μεταβολική διαδικασία και την πρωτεϊνική σύνθεση. Είναι επίσης ευεργετικό στη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και της υπέρτασης ελέγχοντας την πίεση του αίματος και τον διαβήτη.
3. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν λυκοπένιο Το λυκοπένιο είναι καλό για το πρόσωπό σας και επίσης βοηθά στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.
4. Οι σπόροι είναι εξαιρετικές πηγές των πολυβιταμινών Β και μπορεί να αντικαταστήσουν κάποια από τα συμπληρώματα Η βιταμίνη Β που υπάρχει στους σπόρους περιλαμβάνει νιασίνη, φυλλικό οξύ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6 και παντοθενικό οξύ. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του αίματος, του νευρικού συστήματος και την αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση.
5. Αυτοί οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του διαβήτη Βράζουμε μια χούφτα σπόρους καρπούζι σε 1 λίτρο νερό για 45 λεπτά, κρατώντας το δοχείο σκεπασμένο. Το αφέψημα θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά όπως το τσάι.
6. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι αποτελεσματικοί στην αποκατάσταση της υγείας μετά από ασθένεια, ενώ ενισχύουν τη μνήμη σας
7. Σχεδόν οι μισοί από τους σπόρους περιέχουν έλαιο, το οποίο αποτελείται από 20% κορεσμένο λίπος και το υπόλοιπο από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων ωμέγα-6 λιπαρών οξέων Ένα φλιτζάνι αποξηραμένοι σπόροι περιέχουν περίπου 50 γραμμάρια λίπους, το οποίο αποτελεί περίπου το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας. Έτσι, οι σπόροι είναι μια σημαντική πηγή θερμίδων και ενέργειας. Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, οι σπόροι καρπούζι κρίνονται πολύτιμοι για το δέρμα σας. Είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, διατηρώντας το δέρμα σας υγιές και λαμπερό από μέσα. Μερικά από τα οφέλη για το δέρμα είναι τα εξής:
8. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα στους σπόρους διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, μαλακό, ενώ προλαμβάνουν την ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις
 9. Οι σπόροι του καρπουζιού αποτρέπουν τα σημάδια της γήρανσης, επειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά και έλαια που κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο, υγιέστερο και πιο ζωντανό. Τα οφέλη αυτά μπορεί να παρατηρηθούν με την κατανάλωση μιας χούφτας την εβδομάδα.
10. Αφαιρούν το σμήγμα, τη βρωμιά και το λίπος που συσσωρεύονται στους πόρους του δέρματός σας και είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της ακμής,όπως αναφέρει το flowmagazine.gr. Αυτό το έλαιο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος με τάση ακμής και ωρίμανσης του δέρματος.
 11. Το εκχύλισμα των σπόρων φυλακίζει την υγρασία επιβραδύνοντας τη γήρανση. Επίσης αναζωογονεί την ελαστικότητα του δέρματός σας.
12. Το ευρύ φάσμα των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στους σπόρους προστατεύουν το δέρμα σας από ορισμένους τύπους καρκίνου του δέρματος και μολύνσεις.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου