Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

 ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)
giouvetsi_brokolo

50 ml  ελαιόλαδο

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες

1-2 χρωματιστές πιπεριές, σε κυβάκια

15 ντοματίνια

200 ml λευκό ξηρό κρασί

3 κ.σ. πελτέ τομάτας

αλάτι, πιπέρι

500 γρ.  μπρόκολο 

500 γρ. κριθαράκι χονδρό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη


  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το λάδι. Σοτάρουμε το πράσο με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Σβήνουμε με το κρασί και κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Μεταφέρουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα σε μια γάστρα. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κριθαράκι και στη συνέχεια όσο ζωμό χρειαστεί για να καλυφθούν τα υλικά.
  3. Ψήνουμε το γιουβέτσι για περίπου 50 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Δέκα λεπτά προτού γίνει το γιουβέτσι προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα και αφήνουμε το γιουβέτσι να γκρατιναριστεί. με μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος. Προαιρετικά μπορούμε να κρατήσουμε από πριν ολόκληρα μπουκετάκια από το μπρόκολο για τη διακόσμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου