Loading...

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ(ΠΟΔΙΑ)ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΥΛΙΚΑ
100γρ cream crackers λιωμένα
2 κουτ.σούπας σουσάμι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
8 κοπανακια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα.
2 κουτ.σούπας αλεύρι
1 αυγό
4 κουτ.σουπ ελαιόλαδο
λεμόνι για γαρνίρισμα..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα λιωμένα crackers,το σουσάμι,την πάπρικα και το αλάτι και απλώνουμε το μείγμα σ'ενα πιάτο.
Αλευρώνουμε τα κοπανακια σ'ενα άλλο πιάτο,τα βουτάμε στο χτυπημένο αβγό και στη συνέχεια τα περνάμε από το μείγμα μέχρι να καλυφθούν τελείως.Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σ' ενα πυρίμαχο σκεύος,τοποθετούμε πάνω το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Αλείφουμε μ' ένα πινέλο τα σημεία του κοτόπουλου που δεν καλύφθηκαν με το ελαιόλαδο.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά.Στα 20 λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά η κρύα,γαρνιρισμενα με τέταρτα λεμονιού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου