Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
285 γρ αλεύρι
6 κουτ.σουπ.νερό
1 αυγό κτυπημένου
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Περνάμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι από ψιλή σήτα.Κτυπάμε το αυγού με το νερό,το προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά για να έχουμε μια λεία ζύμη.Τη χωρίζουμε σε 48 μπαλάκια,μεγέθους ενός μεγάλου φουντουκιού και τ' ανοίγουμε σε φύλα των 10 εκ.Τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα έως την ώρα που θα τα φτιάξουμε.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζυμάρι με έτοιμο φύλλο μπακλαβά,βάζοντας για κάθε σπρινγκ ρολ 2 φύλλα 15χ15..
ΓΕΜΙΣΗ
100 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ καρότα κομμένα σε σπιρτόξυλα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ φασόλια φρέσκα κομμένα διαγωνίως
250 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
100 γρ κόκκινη η πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 βλαστάρια σόγιας
300 γρ λάχανο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
6 κουταλιές σούπας σόγια σως
αλάτι πιπέρι
λίγο καγιεν
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα(Προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι για 2-3 λεπτά ,έως ότου μαλακώσουν.Προσθέτουμε τα φασόλια,τα καρότα και ψήνουμε για 5 λεπτά.Μέτα προσθέτουμε τα μανιτάρια,τις πιπεριές,τα βλαστάρια και τα ψήνουμε για 7-10 λεπτά και τέλος το λάχανο και τη σόγια σως.Όταν μαλακώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι,πιπέρι και καγιεν.Τ' αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και το τυλίγουμε σε σχήμα πούρου πιέζοντας ελαφρά τις δυο άκρες.Τηγανίζουμε τα σπρινγκ Ρολς σε λάδι .Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο .Συνοδεύονται από μια γλυκόξινη πικάντικη σάλτσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου