Loading...

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ (ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ)

ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Βανίλια
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 κουταλάκι τσαγιού κοφτό σόδα
Μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές σούπας κοφτές κακάο
1 κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάτε τ' αμύγδαλα σε βραστό νερό, αφαιρείτε τη φλούδα, τα στεγνώνετε και τα αλέθετε. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, με το αυγό και με τη βανίλια, μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.

Ρίχνετε μερικές σταγόνες χρώμα πράσινο και το αλεύρι, αφού το ανακατέψετε με τη σόδα και το κοσκινίσετε.

Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και ζυμώνετε τη ζύμη. Την πλάθετε σε ένα ρολό διαμέτρου 5 εκατοστών και το τυλίγετε σε λαδόχαρτο.

Στρίβετε τις δύο άκρες του χαρτιού για να κλειστεί καλά η ζύμη μέσα και αφήνετε το ρολό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου για να σφίξει καλά.

Βγάζετε το χαρτί από το ρολό και το τυλίγετε πασπαλίζοντας με ένα μείγμα από 2 κουταλιές κακάο και μια κουταλιά ζάχαρη. Το κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε φετάκια πάχους μισού εκατοστού και το βάζετε σε ταψί χωρίς να το έχετε βουτυρώσει.

Ψήνετε τα μπισκοτάκια σε δυνατό φούρνο, στους 205 βαθμούς επί 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου