ΥΛΙΚΑ
50 γρ λευκά κρεμμύδια
χυμό από 1 λεμόνι
200 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα.
400 γρ μικρά αγγουρακια χωρίς τα σπόρια τους
6 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόρα
1 κουτ.μηλοξιδο
2 κουτ. μαγιονέζα
1 μικρο πεπόνι
100 γρ φέτα
λιγη κάππαρη...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Κόβετε τα κρεμμυδάκια σε φέτες λεπτές και τα βάζετε για μερικές ώρες μέσα σε παγωμένο νερό, οπού θα έχετε στάξει το χυμό του λεμονιού. Βάζετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με τα αγγουρακια,το ψωμί του τοστ,τα κρεμμυδάκια,το ξίδι και μερικά παγάκια. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέτετε ανακατεύοντας τη μαγιονέζα και μερικά παγάκια. Αλατίζετε και τρίβετε από πάνω με το μύλο λίγο λευκό πιπέρι. Βάζετε τη σούπα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο(μαχαίρι parisien) αφαιρείτε μπαλίτσες από το πεπόνι και κόβετε τη φέτα σε κυβακια αναλόγου μεγέθους με τις μπαλίτσες. Σερβίρετε τη σούπα πολύ παγωμένη, γαρνίροντας με φέτα, πεπόνι, κάπαρη και μερικά μικρά παγάκια...
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011
Σάββατο 16 Ιουλίου 2011
ΣΕΙΚ ΠΕΠΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο ώριμο πεπόνι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές σούπας κουαντρο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουπ. τσαγιού παγωτό βανίλια
1/4 κουπ, τσαγιού γάλα
2 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλετε όλα τα υλικά, εκτός παγωτού,σε μίξερ και χτυπήστε πολύ καλά. Προσθέστε το παγωτό και χτυπήστε μέχρι όλο το μείγμα να γίνει λείο. Σερβίρετε σε κρύα ποτήρια
1 μέτριο ώριμο πεπόνι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές σούπας κουαντρο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουπ. τσαγιού παγωτό βανίλια
1/4 κουπ, τσαγιού γάλα
2 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλετε όλα τα υλικά, εκτός παγωτού,σε μίξερ και χτυπήστε πολύ καλά. Προσθέστε το παγωτό και χτυπήστε μέχρι όλο το μείγμα να γίνει λείο. Σερβίρετε σε κρύα ποτήρια
ΝΕΚΤΑΡ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ..
1 μέτριο καρπούζι
2 κουπ. τσαγιού γιαούρτη
1/8 κουπ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1/4 κουπ. τσαγιού ζάχαρη
βανίλια-κατά βούληση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..
σε μίξερ βάζετε τα κομμάτια καρπουζιού (καθαρισμένα από τα κουκούτσια),τη ζάχαρη, βανίλια, χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Προσθέτετε το γιαούρτη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα. Σερβίρετε σε κρύα ποτήρια.
1 μέτριο καρπούζι
2 κουπ. τσαγιού γιαούρτη
1/8 κουπ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1/4 κουπ. τσαγιού ζάχαρη
βανίλια-κατά βούληση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..
σε μίξερ βάζετε τα κομμάτια καρπουζιού (καθαρισμένα από τα κουκούτσια),τη ζάχαρη, βανίλια, χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Προσθέτετε το γιαούρτη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα. Σερβίρετε σε κρύα ποτήρια.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011
ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΙΚ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα καλαμπόκι 340 γρ.
200 γρ ανθότυρο
1/2 κουτ.γλ.ζάχαρη
4 κουτ.γλ.μπεικιν παουντερ
3 κουτ.σουπ.ψιλοκομμένο άνηθο
2-3 κουτ.σουπ.σουσάμι
500 γραμμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ.τσαγ.γάλα
200 γρ βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζετε το καλαμπόκι.Χτυπάτε τα αυγά και λιώνετε με ένα πιρούνι το ανθότυρο.Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.Το μεταφέρετε σε βουτυρωμένα ατομικά φορμακια και ψήνετε στους 200 βαθ.για 15 λεπτά και στους 175 βαθ.για 30 λεπτά περίπου.προσοχή τα υλικά να έχουν θερμοκρασία δωματίου...
1 κονσέρβα καλαμπόκι 340 γρ.
200 γρ ανθότυρο
1/2 κουτ.γλ.ζάχαρη
4 κουτ.γλ.μπεικιν παουντερ
3 κουτ.σουπ.ψιλοκομμένο άνηθο
2-3 κουτ.σουπ.σουσάμι
500 γραμμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ.τσαγ.γάλα
200 γρ βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζετε το καλαμπόκι.Χτυπάτε τα αυγά και λιώνετε με ένα πιρούνι το ανθότυρο.Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.Το μεταφέρετε σε βουτυρωμένα ατομικά φορμακια και ψήνετε στους 200 βαθ.για 15 λεπτά και στους 175 βαθ.για 30 λεπτά περίπου.προσοχή τα υλικά να έχουν θερμοκρασία δωματίου...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ
ΥΛΙΚΑ..
700 γρ φιλέτο κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
1 φινοκιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κοτ.σουπ.ελαιόλαδο
1 γρ σαφραν
χυμό από μισό λεμόνι
2 κύβους ζωμού κότας
2/3 φλιτζ τσαγ.νερό
1 1/2 φλιτζ.τσαγ.κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ.σουπ.κορν φλάουρ
2 κουτ.γλ.ξίδι λευκό
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το φιλέτο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το φινοκιο.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια,το φινοκιο και το σκόρδο.Ρίχνετε το σαφραν και το χυμό λεμονιού.Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να σοταριστει και να πάρει χρώμα.Λιώνετε με πιρούνι τους κύβους και τους ρίχνετε στο κοτόπουλο.Ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι.Σκεπάζετε και σιγοβραζετε για 15 λεπτά.Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβρασει για ακόμα 20 λεπτά.Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το φαγητό.Ανακατεύετε και σιγοβραζετε για 5 ακόμα λεπτά.Ρίχνετε το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε να πάρει μια βράση και σερβίρετε.Συνοδεύετε με ρύζι..
700 γρ φιλέτο κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
1 φινοκιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κοτ.σουπ.ελαιόλαδο
1 γρ σαφραν
χυμό από μισό λεμόνι
2 κύβους ζωμού κότας
2/3 φλιτζ τσαγ.νερό
1 1/2 φλιτζ.τσαγ.κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ.σουπ.κορν φλάουρ
2 κουτ.γλ.ξίδι λευκό
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το φιλέτο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το φινοκιο.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια,το φινοκιο και το σκόρδο.Ρίχνετε το σαφραν και το χυμό λεμονιού.Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να σοταριστει και να πάρει χρώμα.Λιώνετε με πιρούνι τους κύβους και τους ρίχνετε στο κοτόπουλο.Ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι.Σκεπάζετε και σιγοβραζετε για 15 λεπτά.Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβρασει για ακόμα 20 λεπτά.Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το φαγητό.Ανακατεύετε και σιγοβραζετε για 5 ακόμα λεπτά.Ρίχνετε το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε να πάρει μια βράση και σερβίρετε.Συνοδεύετε με ρύζι..
ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ..
1 κόκορας γύρω στα 1800 γραμμ.
1 φλιτ.τσαγ.λευκό κρασί
χυμό απο 1 λεμόνι
6 γαρίφαλα
10 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ.κόκκινο πιπέρι
3 ξερά κρεμμύδια(300 γρ)
500 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι μαύρο
λίγο βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
200 γρ κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τον κόκορα μικρά κομματάκια.Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε.Κατόπιν τα βάζετε σε μια λεκάνη,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα περιχύνετε με το λεμόνι.Ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα.Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι μαζί με το βούτυρο και όταν ζεσταθούν καλά,ρίχνετε τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε λίγο,ανακατεύοντας ελαφρά.Ρίχνετε τότε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα και το μπαχάρι και σε μισό λεπτό τα σβήνετε με το κρασί.Ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστεί.Έπειτα,πασπαλίζετε με το κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύετε.Προσθέτετε βραστό νερό και το αφήνετε να βράσει για 20-30 λεπτά.Κόβετε σε φέτες λεπτές τα ξερά κρεμμύδια και σε κοντά μπαστουνάκια τα φρέσκα.Τα βάζετε στην κατσαρόλα,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν.Με ένα πιρούνι τα σπρωχνετε και τα τακτοποιείτε ομοιόμορφα ανάμεσα στα κομματάκια του κόκορα.Προσθέτετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να είναι όλα μαλακά,αλά όχι λιωμένα.Τότε προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις σταφίδες,τα αφήνετε να πάρουν 5-6 βράσεις και τα βγάζετε από τη φωτιά.Ψήνετε το κεφαλοτύρι σε ένα αντικολλητικο τηγάνι (σε κύβους)και το ρίχνετε πάνω από το φαγητό..
1 κόκορας γύρω στα 1800 γραμμ.
1 φλιτ.τσαγ.λευκό κρασί
χυμό απο 1 λεμόνι
6 γαρίφαλα
10 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ.κόκκινο πιπέρι
3 ξερά κρεμμύδια(300 γρ)
500 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι μαύρο
λίγο βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
200 γρ κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τον κόκορα μικρά κομματάκια.Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε.Κατόπιν τα βάζετε σε μια λεκάνη,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα περιχύνετε με το λεμόνι.Ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα.Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι μαζί με το βούτυρο και όταν ζεσταθούν καλά,ρίχνετε τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε λίγο,ανακατεύοντας ελαφρά.Ρίχνετε τότε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα και το μπαχάρι και σε μισό λεπτό τα σβήνετε με το κρασί.Ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστεί.Έπειτα,πασπαλίζετε με το κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύετε.Προσθέτετε βραστό νερό και το αφήνετε να βράσει για 20-30 λεπτά.Κόβετε σε φέτες λεπτές τα ξερά κρεμμύδια και σε κοντά μπαστουνάκια τα φρέσκα.Τα βάζετε στην κατσαρόλα,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν.Με ένα πιρούνι τα σπρωχνετε και τα τακτοποιείτε ομοιόμορφα ανάμεσα στα κομματάκια του κόκορα.Προσθέτετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να είναι όλα μαλακά,αλά όχι λιωμένα.Τότε προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις σταφίδες,τα αφήνετε να πάρουν 5-6 βράσεις και τα βγάζετε από τη φωτιά.Ψήνετε το κεφαλοτύρι σε ένα αντικολλητικο τηγάνι (σε κύβους)και το ρίχνετε πάνω από το φαγητό..
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
ΥΛΙΚΑ..
185 γραμμ.βούτυρο
185 γραμμ.σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά
150 γραμμ.αλεύρι
100 γραμμ.αμύγδαλο σκόνη
1/2 κουτ.γλ.κανέλα
800-1000 γραμμ.μπανάνες καθαρισμένες
50 γραμμ.βούτυρο
30 γραμμ.ζαχαρη
1/4 κουτ.γλ.κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα και κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη,μέχρι να αφρατεψουν.Ρίχνετε λιωμένη τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα των αβγών,ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το αλεύρι,το αμύγδαλο και την κανέλα.Το τοποθετείτε σε ενα στεφάνι διαμέτρου 20 εκ.του οποίου έχετε καλύψει τη μια πλευρά με αλουμινόχαρτο για να δημιουργηθεί πυθμένας.Ψήνετε στους 180 βαθ.για 30-35 λεπτά.Βγάζετε από το φούρνο,αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε με προσοχή.Το κέικ στο εσωτερικό του παραμένει υγρό.Κόβετε τις μπανάνες σε 3-4 τεμάχια την καθεμιά.Τις τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα,τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο,ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και τις πασπαλίζετε.Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθ.στο γκριλ για 3-4 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.Αφήνετε να κρυώσουν και τις τοποθετείτε πάνω από το γλυκό.Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου..
185 γραμμ.βούτυρο
185 γραμμ.σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά
150 γραμμ.αλεύρι
100 γραμμ.αμύγδαλο σκόνη
1/2 κουτ.γλ.κανέλα
800-1000 γραμμ.μπανάνες καθαρισμένες
50 γραμμ.βούτυρο
30 γραμμ.ζαχαρη
1/4 κουτ.γλ.κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα και κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη,μέχρι να αφρατεψουν.Ρίχνετε λιωμένη τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα των αβγών,ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το αλεύρι,το αμύγδαλο και την κανέλα.Το τοποθετείτε σε ενα στεφάνι διαμέτρου 20 εκ.του οποίου έχετε καλύψει τη μια πλευρά με αλουμινόχαρτο για να δημιουργηθεί πυθμένας.Ψήνετε στους 180 βαθ.για 30-35 λεπτά.Βγάζετε από το φούρνο,αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε με προσοχή.Το κέικ στο εσωτερικό του παραμένει υγρό.Κόβετε τις μπανάνες σε 3-4 τεμάχια την καθεμιά.Τις τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα,τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο,ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και τις πασπαλίζετε.Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθ.στο γκριλ για 3-4 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.Αφήνετε να κρυώσουν και τις τοποθετείτε πάνω από το γλυκό.Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου..
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΟΝΙΑ Η (ΠΑΤΑΤΕΣ-ΔΑΜΑΣΚΙΝΑ)
ΥΛΙΚΑ..
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
200 γραμ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/2 φλιτ.τσα γ. κόκκινο κρασί
1 φλιτ.τσαγ. νερό χλιαρό
1 κονσέρβα ντοματακια πολτοποιημένα
1 1/2 κιλό κυδώνια,καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
αλάτι πιπέρι
φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας.Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε δίχως να το μαυρίσετε.Σβήνετε το κρέας με το κρασί και προσθέτετε το νερό.Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για 30-35 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει αρκετά.Προσθέτετε την ντομάτα και τα κυδώνια.Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και βράζετε το φαγητό με την κατσαρόλα ανοιχτή,για 25 λεπτά περίπου,μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα κυδώνια.Το σερβίρετε ζεστό με φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού.
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
200 γραμ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/2 φλιτ.τσα γ. κόκκινο κρασί
1 φλιτ.τσαγ. νερό χλιαρό
1 κονσέρβα ντοματακια πολτοποιημένα
1 1/2 κιλό κυδώνια,καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
αλάτι πιπέρι
φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας.Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε δίχως να το μαυρίσετε.Σβήνετε το κρέας με το κρασί και προσθέτετε το νερό.Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για 30-35 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει αρκετά.Προσθέτετε την ντομάτα και τα κυδώνια.Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και βράζετε το φαγητό με την κατσαρόλα ανοιχτή,για 25 λεπτά περίπου,μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα κυδώνια.Το σερβίρετε ζεστό με φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού.
Τρίτη 12 Ιουλίου 2011
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ
ΕΞΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Οι οδοντίατροι μας συμβουλεύουν ν' αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε 3 μήνες και πολύ σωστά, για καλή στοματική υγεία.
Εμείς όμως, τις παλιές οδοντόβουρτσες δεν πρέπει να τις πετάμε γιατί θα μας φανούν χρήσιμες:
1. Για να σβήσουμε μολυβιές από τους τοίχους. Με λίγο after shave και την παλιά οδοντόβουρτσα θα καθαρίσουν τέλεια οι μολυβιές κι οι μελανιές από τον τοίχο
2. Για να χτενίσουμε τα φρύδια. Η οδοντόβουρτσα είναι τέλειο εργαλείο για την περιποίηση των φρυδιών.
3. Για να καθαρίσουμε τα νύχια μας. Λίγο νερό και λίγο σαπούνι και η παλιά μας οδοντόβουρτσα, θα καθαρίσουν τέλεια τα νύχια μας
4. Για να καθαρίσουμε τις σόλες των παπουτσιών. Οι λάσπες και τα χαλικάκια που κολλάνε στις σόλες των παπουτσιών θα καθαρίσουν με την παλιά μας οδοντόβουρτσα
5. Για βάψιμο των μαλλιών. Με την παλιά οδοντόβουρτσα, μπορούμε πανεύκολα να καλύψουμε με βαφή μικρά σημεία.
6. Καθαρίζουμε την βούρτσα των μαλλιών. Η τρίχες από την βούρτσα των μαλλιών φεύγουν εύκολα με την παλιά μας οδοντόβουρτσα
Εμείς όμως, τις παλιές οδοντόβουρτσες δεν πρέπει να τις πετάμε γιατί θα μας φανούν χρήσιμες:
1. Για να σβήσουμε μολυβιές από τους τοίχους. Με λίγο after shave και την παλιά οδοντόβουρτσα θα καθαρίσουν τέλεια οι μολυβιές κι οι μελανιές από τον τοίχο
2. Για να χτενίσουμε τα φρύδια. Η οδοντόβουρτσα είναι τέλειο εργαλείο για την περιποίηση των φρυδιών.
3. Για να καθαρίσουμε τα νύχια μας. Λίγο νερό και λίγο σαπούνι και η παλιά μας οδοντόβουρτσα, θα καθαρίσουν τέλεια τα νύχια μας
4. Για να καθαρίσουμε τις σόλες των παπουτσιών. Οι λάσπες και τα χαλικάκια που κολλάνε στις σόλες των παπουτσιών θα καθαρίσουν με την παλιά μας οδοντόβουρτσα
5. Για βάψιμο των μαλλιών. Με την παλιά οδοντόβουρτσα, μπορούμε πανεύκολα να καλύψουμε με βαφή μικρά σημεία.
6. Καθαρίζουμε την βούρτσα των μαλλιών. Η τρίχες από την βούρτσα των μαλλιών φεύγουν εύκολα με την παλιά μας οδοντόβουρτσα
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ
3 αβγά
3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρες
350 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2-3 χαρτάκια βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ανοίξει λίγο το χρώμα τους.
Βάζετε το γάλα, τη χτυπημένη μαστίχα και τη μισή κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, χωρίς να πάρει βράση (πρέπει να σκεπάζει το πίσω μέρος του κουταλιού).
Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια, χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες, μέχρι να πήξει ελαφρά, και την προσθέτετε στο μείγμα του παγωτού.
Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνετε. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη, για 4 ώρες. Το βγάζετε από την κατάψυξη, το χτυπάτε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά.
Πριν σερβίρετε το παγωτό, το αφήνετε εκτός κατάψυξης για 5' να μαλακώσει, και ζεσταίνετε λίγο τα μπισκότα σε φούρνο μικροκυμάτων.
Τοποθετείτε σε ένα πιάτο 1 μπισκότο και από πάνω βάζετε 2 μικρές μπάλες παγωτό βανίλια. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο μπισκότο και περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας. Σερβίρετε αμέσως.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ GRAND MARNIER
ΥΛΙΚΑ..
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού νερό,ζεστό
8 κροκαδια αυγών
Μαρέγκα που θα φτιάξετε με 4 ασπράδια και 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier
2 κιλά χτυπημένη σαντιγί..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Σε κατσαρόλα βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.Κατεβάστε από τη φωτιά και αρχίστε να χτυπάτε με το μίξερ του χεριού.Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους,χτυπώντας συνεχώς χωρίς να σταματήσετε.Προσοχή,πρέπει να ρίξετε τον πρώτο κρόκο αφού έχετε αρχίσει να χτυπάτε,γιατί αλλιώς θα ψηθεί στο καυτό σιρόπι και το παγωτό θα αποτύχει.Αφού τελειώσετε με όλους τους κρόκους,θα έχετε μια απαλή νερουλή κρέμα.Ανακατεύοντας τώρα απαλά με σπάτουλα,προσθέστε και τη σφιχτή μαρέγκα καθώς και το grand marnier στο μείγμα με τα κροκαδια.Τέλος,ενσωματώστε και τη σαντιγί στο μείγμα,ανακατώνοντας προσεκτικά και αδειάστε το σε γαβάθα η σε φόρμα.Αφήστε να μείνει τουλάχιστον 18-24 ώρες στην κατάψυξη,προτού το σερβίρετε.Μπορείτε να το παρουσιάσετε σαν παγωμένη τούρτα,κόβοντας κομμάτια η σαν παγωτό,σερβίροντας μπάλες.Γαρνίρετε το με λεπτές φέτες και ξύσμα πορτοκαλιού.
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού νερό,ζεστό
8 κροκαδια αυγών
Μαρέγκα που θα φτιάξετε με 4 ασπράδια και 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier
2 κιλά χτυπημένη σαντιγί..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Σε κατσαρόλα βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.Κατεβάστε από τη φωτιά και αρχίστε να χτυπάτε με το μίξερ του χεριού.Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους,χτυπώντας συνεχώς χωρίς να σταματήσετε.Προσοχή,πρέπει να ρίξετε τον πρώτο κρόκο αφού έχετε αρχίσει να χτυπάτε,γιατί αλλιώς θα ψηθεί στο καυτό σιρόπι και το παγωτό θα αποτύχει.Αφού τελειώσετε με όλους τους κρόκους,θα έχετε μια απαλή νερουλή κρέμα.Ανακατεύοντας τώρα απαλά με σπάτουλα,προσθέστε και τη σφιχτή μαρέγκα καθώς και το grand marnier στο μείγμα με τα κροκαδια.Τέλος,ενσωματώστε και τη σαντιγί στο μείγμα,ανακατώνοντας προσεκτικά και αδειάστε το σε γαβάθα η σε φόρμα.Αφήστε να μείνει τουλάχιστον 18-24 ώρες στην κατάψυξη,προτού το σερβίρετε.Μπορείτε να το παρουσιάσετε σαν παγωμένη τούρτα,κόβοντας κομμάτια η σαν παγωτό,σερβίροντας μπάλες.Γαρνίρετε το με λεπτές φέτες και ξύσμα πορτοκαλιού.
ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ Η ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
ΥΛΙΚΑ.
1/2 κουπ. τσαγιού κεράσι η βυσινο γλυκό
2 κουπ.τσαγιού γιαούρτι
λίγη ζάχαρη αν το θέλετε πιο γλυκό
λίγη βανίλια,προαιρετικά...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..Σε μπω λ βάζουμε το γλυκό και το γιαούρτι.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.Κατόπιν ρίχνουμε το έτοιμο υλικό σε τετράγωνο ταψάκι,σκεπάστε το με μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες.Σπάστε το σε κομματάκια σχετικά μικρά και χτυπήστε το μέσα στο μίξερ μέχρι να γίνει μαλακό και λείο.Το βάζετε στην φόρμα που θέλετε και το παγώνετε στην κατάψυξη,σκεπασμένο αεροστεγώς.Ποτέ στην κατάψυξη δεν το βάζουμε με γυάλινη φόρμα.Καλή επιτυχία
1/2 κουπ. τσαγιού κεράσι η βυσινο γλυκό
2 κουπ.τσαγιού γιαούρτι
λίγη ζάχαρη αν το θέλετε πιο γλυκό
λίγη βανίλια,προαιρετικά...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..Σε μπω λ βάζουμε το γλυκό και το γιαούρτι.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.Κατόπιν ρίχνουμε το έτοιμο υλικό σε τετράγωνο ταψάκι,σκεπάστε το με μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες.Σπάστε το σε κομματάκια σχετικά μικρά και χτυπήστε το μέσα στο μίξερ μέχρι να γίνει μαλακό και λείο.Το βάζετε στην φόρμα που θέλετε και το παγώνετε στην κατάψυξη,σκεπασμένο αεροστεγώς.Ποτέ στην κατάψυξη δεν το βάζουμε με γυάλινη φόρμα.Καλή επιτυχία
Σάββατο 9 Ιουλίου 2011
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ...
1 κιλό ώριμα και γερά κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους
800 γρ μέλι
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κεράσια, αφαιρείτε με ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και βάζετε τα κεράσια στην κατσαρόλα. Προσθέστε μια φλούδα λεμονιού(μονο το κίτρινο μέρος)και το μέλι.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνετε να βράσουν σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζοντας, ώσπου το γλυκό να πάρει την κανονική του πυκνότητα. Κατεβάζετε το γλυκό απο τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό μισού λεμονιού και αφαιρείτε τη φλούδα.Αδειαζετε το γλυκό ζεστό στα βάζα και τα κλείνετε αμέσως ερμητικά. Διατηρείτε τα βάζα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
1 κιλό ώριμα και γερά κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους
800 γρ μέλι
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κεράσια, αφαιρείτε με ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και βάζετε τα κεράσια στην κατσαρόλα. Προσθέστε μια φλούδα λεμονιού(μονο το κίτρινο μέρος)και το μέλι.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνετε να βράσουν σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζοντας, ώσπου το γλυκό να πάρει την κανονική του πυκνότητα. Κατεβάζετε το γλυκό απο τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό μισού λεμονιού και αφαιρείτε τη φλούδα.Αδειαζετε το γλυκό ζεστό στα βάζα και τα κλείνετε αμέσως ερμητικά. Διατηρείτε τα βάζα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ..3 κιλά πεπόνι 1 κιλό ζάχαρη 4 λεμόνια 2 ποτηράκια κονιάκ 1 1/2 κιλό νερό..ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους των πεπονιών και κόβετε την ψίχα σε κομμάτια(η ψίχα σκέτη πρέπει να ζυγίζει περίπου 2 κιλά). Βάζετε την ψίχα σε κατσαρόλα,τη σκεπάζετε με ενάμιση κιλό νερό, προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και μερικά κομμάτια φλούδα. Βράζετε σιγά-σιγά για μισή ώρα περίπου, μέχρις ότου το πεπόνι να γίνει διαφανές. Προσθέτετε τώρα τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου το γλυκό να αποκτήσει τη σωστή πυκνότητα. τέλος, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε προσεκτικά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τελείως,πριν το βάλετε στα βάζα,τα κλείνετε ερμητικά και τα διατηρείτε σε στεγνό και σκοτεινό μέρος.(Τα πιο κατάλληλα πεπόνια είναι αυτά που υπάρχουν στην αγορά τον Ιούλιο,τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο).
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011
ΤΣΙΡΟΙ ΞΕΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ 3 ΜΗΝΕΣ..Περνετε μικρά σκουμπριά,τα καθαρίζετε από τα εντόσθια,τα πλένετε και τα βουτάτε σε δοχείο που μέσα έχετε ρίξει νερό και αρκετό αλάτι.Τα αφήνετε μερικές ώρες να ποτιστούν με το αλατόνερο και ύστερα τα δένετε ένα ένα από την ουρά τους και σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα κρεμάτε στον ήλιο ώσπου να ξεραθούν.Τα τοποθετείτε κατόπιν σε ξύλινο κουτί και τα διατηρείτε σε μέρος δροσερό, αλλά χωρίς υγρασία. Όταν πρόκειται να καταναλωθούν,τα ραντίζετε με ξύδι και τα χτυπάτε (με το γουδοχέρι) για να μαλακώσουν.Τα κόβετε κατόπιν κομμάτια και τα σερβίρετε με λαδόξιδο η τα ψήνετε ελαφρά και τότε τα σερβίρετε με λαδολέμονο. Φυσικά ο καλύτερος μεζές για ουζάκι!!!!
ΖΕΛΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ..2 κιλά βερίκοκα γερά και ώριμα 2 κιλά ζάχαρη 2 λεμόνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ.. Πλένετε τα βερίκοκα τα βάζετε πάνω σ'ενα πανί να στεγνώσουν και κατόπιν τα ανοίγετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.Τα βάζετε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και τα βυθίζετε σε νερό μέχρι μισό εκατοστό κάτω από την επιφάνεια τους. Προσθέτετε τη φλούδα ενός λεμονιού, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά,να σιγοβράσουν τα βερίκοκα ενώ ξαφρίζετε συνέχεια. Όταν ψηθούν καλά και έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ζεστά ακόμα,τα περνάτε από το σουρωτήρι.Στο πολτό που θα μαζέψετε, προσθέτετε τη ζάχαρη και το χυμό των λεμονιών.Ξαναβαζετε την κατσαρόλα στη φωτιά δίνετε μια καλή βράση με την ζάχαρη και χύνετε το ζελέ στα βάζα ,τα οποία προηγούμενος θα έχετε ζεστάνει.Τα κλείνετε ερμητικά και τα διατηρείτε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
ΨΗΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΥΛΙΚΑ...1 αρνίσιο μπουτάκι 6 φύλλα μαρουλιού 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβακια 2χ2 εκ. 300 γρ μικρά μανιτάρια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και3 ολόκληρες 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη 3/4 του ποτηριού ζωμό κύβο 1/2 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί 1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος.ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ.600 γρ αλεύρι 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές σούπας λάδι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ... Ζυμώστε το αλεύρι με το λάδι,το αλάτι και το χλιαρό νερό, ώστε να γίνει μια ζύμη αρκετά σφιχτή. Αφήστε τη σκεπασμένη στην άκρη για 1/2 ώρα.To μπουτάκι πρέπει να είναι ολόκληρο αλλά χωρισμένο σε μερίδες το κόψιμο πρέπει να φτάνει ως το κόκαλο. Αλείψτε με λίγο βούτυρο το πυρίμαχο. Σκεπάστε τον πάτο του πυρίμαχου με τα φύλλα του μαρουλιού. Βάλτε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέσα στα κοψίματα του κρέατος και βάλτε το μπουτάκι στο σκεύος.Αν τα μανιτάρια είναι μεγάλα κόψτε τα στη μέση. Βάλτε τις πατάτες γύρω γύρω από το μπουτάκι απο τη μια πλευρά και τα μανιτάρια απο την άλλη. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο σκόρδο,το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι.Περιχυστε με το κρασί,το ζεστό ζωμό και τη μαργαρίνη λυομένη. Ανακατέψτε τις πατάτες και τα μανιτάρια. Ανοίξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε ενα φύλλο λιγο μεγαλύτερο απο το πυρίμαχο. Σκεπάστε το πυρίμαχο με το φύλλο και κολλήστε το γύρω γύρω ώστε να κλείσει καλά ολη η επιφάνεια του σκεύους. Λαδώστε με ενα πινέλο την επιφάνεια του φύλλου και ραντίστε τη με λίγο νερό. Βάλτε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθ.για 1 1/2 ωρα περίπου.Αν το φύλλο παίρνει πολύ χρώμα σκεπάστε το με ενα αλουμινόχαρτο....
ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ.....500 γρ ροδάκινα φρέσκα,2 κουταλιές σούπας ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας νερό 2 κουταλιές σούπας σκόνη ζελατίνη 3/4 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ λάιτ....EΚΤΕΛΕΣΗ...... Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για 3 λεπτά.Τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη που έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό. Χτυπάμε με το χτυπητήρι της μαρέγκας το γάλα(το έχουμε κρυώσει καλά προηγουμένως)και το προσθέτουμε στο μιγμα. Σερβίρουμε σε μπολ φρούτου και το παγώνουμε για αρκετό χρόνο στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά. Γαρνίρουμε με φέτες ροδάκινου και ακτινιδίων....
ΜΟΥΣ ΠΕΠΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ...1 πεπονακι στρογγυλό (1000 γρ)2 κουταλιές σούπας μέλι 1 γιαούρτη με χαμηλά λιπαρά 1 κουταλιά σούπας σκόνη ζελατίνη 2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό...ΕΚΤΕΛΕΣΗ..... χτυπάμε το πεπόνι στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γιαούρτη και το μέλι. χτυπάμε έως ότου το μιγμα γίνει ομοιόμορφο. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο ζεστό νερό και την προσθέτουμε στο μιγμα, Σερβίρουμε σε 4 ατομικά μπολ φρούτου και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Όταν πηξουν καλά γαρνίρουμε με μπαλάκια φρέσκο πεπόνι. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη μους από την προηγούμενη μέρα.... Καλή επιτυχία...
Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΜΑ
ΥΛΙΚΑ..1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα λάδι άνηθο-μαϊντανός αλάτι , πιπέρι 1 κουταλιά ντομάτας πελτές 1/2 φλιτζάνι ρύζι 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό αλάτι 2 κουταλιές λάδι 1/4 ποτηριού χλιαρό νερό...ΕΚΤΕΛΕΣΗ....Με το αλεύρι,το λάδι το αλάτι και το χλιαρό νερό, ετοιμάζεται την ζύμη που δεν πρέπει να είναι ούτε σφιχτή ούτε μαλακιά.Την αφήνετε σκεπασμένη με πετσέτα να σταθεί για 30 λεπ. και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Καβουρδίζετε τον κιμά με λίγο λάδι να έρθει να γίνει σπυρί σπυρί και το αλατοπιπερώνετε.Αδειαζετε τον κιμά σε βαθύ πιάτο και μέσα στην κατσαρόλα ξανθίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι,μια κουταλιά πελτέ λιωμένο σε νερό και τέλος το ρύζι. Ρίχνετε λίγο νερό ακόμη και αφήνετε να βράσει το ρύζι. Ανακατεύετε και τον κιμά και αφήνετε την γέμιση να κρυώσει. Ανοίγετε με τον πλάστη την ζύμη σε φύλλο λεπτό βάζετε γέμιση στο φύλλο και το τυλιγετε και το κόβετε. Πιέζετε κάθε μπουρεκάκι στις άκρες να κόλληση και αν χρειαστεί τις υγραίνετε με λίγο νερό. Συνεχίζετε ώσπου να τελειώσουν το φύλλο και η γέμιση. Τέλος,τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι..
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)